Mutfak Fırçaları


Mutfak aletlerimiz arasında bulunan ve yumurta sürme fırçası adıyle anılan fırçalar, mutfakta büyük yardımcılarımızdır. Her mutfakta bulunan bu fırçalar tepsi ve kek kalıplarının yağlanması, ekmek hamuru, börek, çörek, kurabiye, yufakaların üzerine sıvıları sürmek için kullanırız. Piyasadan tedarik ettiğimiz bu fırçaların kılları genellikle sentetik veya silikon esaslıdır. Fırçaların kılları nasıl olursa olsun, aynı işlevi yerine getirirler. Kullanım kolaylığı ve temizliğinin hijyen koşullarına uygun olarak yapılabilmesi fırçaların en önemli özelliğidir.
Fırça kılları sürülecek sıvıyı çok iyi bir şekilde tutabilmeli ve sıvıyı sürerken elastikiyeti yüksek olmalıdır. Resimde gördüğünüz fırçalar arasında 'bir numara'da bu özellikleri en iyi yerine getiren silikon fırçalardır. Elastik olması yanında, fırça kıllarının kalın olması malzeme yüklemede ve sürmede büyük avantaj sağlar. Temizlenmesi oldukça kolay ve 300 derece üzerindeki ısı'ya dayanıklıdır. Diğer sentetik fırçalar aynı görevi yapıyor olsalar da, silikon fırçaların bu konu da çok başarılıdır.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
http://tatlar.blogspot.com/