yağ süzgeci mükemmel de

Yağ süzgeci mükemmel de, çabuk tıkanması olmasa: Mutfaklarımızda çeşitli sebzeleri kızartırken elbette kızartma yağı kullanırız. Bunlardan bazıları ayçiçek yağı, fındık yağı, kanola yağıdır. Kızartma yağları yüksek ısı altında tutuldukları vakit çabucak yanar ve esmerleşir. Yanmış yağların kızartmalarda tekrar kullanılması, insan sağlığı açısından ne denli zararlı olduğununu herkes bilir. Bu yüzden fazla söze hacet yok.
Bizleri ilgilendiren kullandığımız kızartma yağları içerisinde biriken ve çoğunlukla yanmış biber, patlıcan çekirdekleri ve patates kızartırken arta kalan küçük parçacıklardır. Yağ içerisindeki küçük parçacıkları mutfak süzgecini kullanarak toplayabiliriz. Fakat, çok küçük parçacıkları toplamamız mutfak süzgeci ile mümkün değildir.

Mikron seviyesindeki bu parçacıkları ancak resimde görünen kızartma yağı süzme süzgeci süzebilir. Kullanılmış kızartma yağlarını üzerinde bulunan çok ince eleği ile filitre eder. Kullandığınız kızartma yağını dinlendirdikten sonra bu ve benzeri bir süzgeçle süzerseniz, sağlığınız bakımından çok faydalı bir iş yapmış olursunuz. Bu plastik sıvıyağı süzgecini mutfaklarınızda bulundurmanızı tavsiye ederim.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir