Çilek

Güzel görünümü, hoş lezzeti ve çabuk bozulabilen özellikleriyle çilek, mutfaklarımıza bir meyve olarak girer. Taze olarak sofralarımızda, hazırladığımız çeşitli pastaların süslemesinde, reçel, marmelat, dondurma ve komposto yapımında kullanırız. Bunun dışında, piyasada sanayi ürünü olarak çeşitli içeceklerin yapımında kullanılır. Çilek dayanıklı bir meyve değildir, sapları koparılmadan ve yıkanmadan dolap içerisinde ancak 2 gün korunabilir. Derin dondurucu'da, 1 Yıl saklanabilir.
Sert ve olgun çilekler, sapları temizlendikten sonra, buzlu su içerisinde yıkanır. Yıkanan çilekler, süzgeçten geçirilir ve mutfak havlusu ile kurulanır. Kapalı kap veye poşet ile ambalajlanarak derin dondurucuya kaldırılır.
Bu sayede çilekler, 1 Yıl süre ile derin dondurucuda saklanabilir. Çilek sağlımız bakımından son derece yararlı bir besin kaynağıdır. Besin değeri, Karbonhidrat, A, B, C vitaminleri, kalsiyum, fosfor, demir, potasyum, magnezyum ve sodyum gibi mineralleri içerir.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir