pirinçli ıspanak yemeği tarifi

Pirinçli ıspanak yemeği tarifi, nasıl yapılır? Etli ıspanak nasıl yapılır, tarifi. Tarifimiz ıspanağın dana etiyle pirinçsiz, bulgursuz tencerede nasıl pişirileceğini tarif eder. Bu tarifle ıspanağın etle pişirildiğinde nasıl bir lezzete sahip olduğunu tadacak ve yemeği sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. Afiyet olsun

pirinçli ıspanak malzemesi:
  • 1 kg.ıspanak
  • 1 kuru soğan
  • 8 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 silme çorba kaşığı domates salçası
  • 2 çorba kaşığı pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

yemeğin yapılması:
  • ıspanağı temizleyin, yıkayın, süzün ve doğrayın
  • soğanı yemeklik doğrayın
  • tencereye zeytinyağını koyun orta ateşte ısıtın
  • üzerine sıra ile soğan, salça ilave edin kavurun
  • peşinden bir su bardağı sıcak su, doğranmış ıspanak, pirinç ve tuzu ilave edin karıştırın. Ispanağın diriliği kaybolup tencereye oturduktan sonra, ocak ısısını yükseltin.
  • tencereyi bir iki dakika fokurdatın ve kapağını kapayın
  • ocağı tamamen kısın, saatinize bakın
  • tam 20 dakika bitiminde tencereyi ocaktan alın
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur