2 güzel, sebze soyacağı ve oyacağı

2 güzel, sebze soyacağı ve oyacağı: Mutfak işlerinde kullanığımız kimi küçük el aletleri, işlerimize büyük kolaylık sağlar. Yaptığımız işlerin gürünümü daha güzel olur ve el aletlerinin pratikliği yüzünden, işlerimizi kısa bir sürede tamamlarız. Resimde gördüğünüz mutfak el aletleri, diğer küçük el aletlerinde olduğu gibi, işlerini büyük başarı ile yerine getirirler. Sıra numarasına göre, bu el aletleri şunlardır.
1. Sebze Soyacağı:
Piyasada kullanıma sunulan bu alet, bir çok tipte üretilmiştir. Şekil olarak biribirlerine tam olarak benzemeseler de yaptıkları iş aynıdır. Bu aletin üst kısmında bulunan kesici ağızı, salatalık kabuğunu çok güzel soyar. Bu aleti kullanmak için, el becerinizi geliştirebilirseniz diğer kabuklu meyve ve sebzeleri rahatlıkla soyabilirsiniz. Aletin yan ağızlarında bulunan tırtıllı kesici ağızlar, kabak yüzeyine tırtıl oluklar açmak için kullanılır. Kabak kabuğu sert olduğu için, kabağı kabuklu pişirmek oldukca zordur. O yüzden, kabağın sert kabuğunu bu alet ile çizerek yok ederiz. Aletin uç sivri kısmı ise, kabak veya elma'yı oymak için kullanırız.

2.Sebze ve Meyve Oyacağı:
Bu küçük el aleti, sebze soyacağının yardımcısıdır. Kabak dolması yemeği hazırlıkları yaparken, kabağın oyulması, bu alet sayesinde çok kolaydır. Tırtıl olukları çekilmiş kabak, uçlarından kesilir. Kabak, uygun uzunlukta bölünür ve bu alet tek seferde tırtıl kesici ağzı ile kabağı oyar. Oyulan kanal, sebze soyacağı ile genişletilir. Elma tatlısı veya kompostosu yapmak için, elmanın çekirdek yuvasını bu alet, büyük bir ustalıkla çıkartır. Bu iki küçük mutfak el aleti, mutfakta bizlere oldukça yardımcıdır.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

sulu sütlaç nasıl koyulaşır

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur