pirinçli pazı yemeği

 

Pirinçli pazı yemeği tarifi, nasıl yapılır? Pazı yemeği bulgurlu veya pirinçli yapılır. Yemeğe gereğinden fazla bulgur veya pirinç konulursa, yemeğin kıvamı uygun olmaz. Bu sebeple, pirinç ya da bulguru tencereye ilave ederken çorba kaşığına vurarak üzerindeki tepeciği yok etmelisiniz. Pazı yemeği kısık ateşte 20 dakikada pişer. Kolay gelsin.

Pirinçli pazı yemeği malzemesi:

  • bir kilo pazı
  • bir irice soğan
  • altı çorba kaşığı zeytinyağı
  • iki çorba kaşığı pirinç
  • bir silme çorba kaşığı domates salçası
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • bir su bardağı sıcak su

Yemeğin yapımı:
  1. pazıyı bol su ile yıkayın, süzün
  2. saplarını kesin
  3. yapraklarını dilediğiniz irilikte doğrayın
  4. zeytinyağında soğanı, salçayı kavurun
  5. üzerine bir su bardağı sıcak su, pazı, pirinç ve tuzu ilave edin, diriliği gidinceye kadar karıştırın
  6. tencere kaynamaya başlayınca, üzerine kapağı kapatın
  7. ocağı iyice kısın
  8. kısık ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar (20 dakika) pişirin
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilava ne kadar yağ konur

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir