haşlanmış fasulye nasıl pişirilir
Hazır haşlanmış fasulye nasıl pişirilir? Kendi suyu ile 15 dakikada, tencerede kısık ateşte pişirilir ve çok lezzetli olur. Sakın fasulyenin suyunu süzüp atmayın. Yemeğin tuzunu verirken çok dikkat edin, bir çay kaşığı silme tuz yeterlidir.
Malzemeleri:
- iki torba duru haşlanmış kuru fasulye
- beş çorba kaşığı zeytinyağı
- bir baş kuru soğan
- bir silme çorba kaşığı domates salçası
- fasulyenin haşlama suyu
- ayrıca bir çay bardağı sıcak su
- bir çay kaşığı silme tuz
Haşlanmış kuru fasulyenin pişirilmesi:
- soğanı yemeklik doğrayın
- zeytinyağında soğanı, salçayı kavurun
- üzerine fasulyeyi ve içindeki suyu, ayrıca bir çay bardağı sıcak suyu tencereye koyun
- tencereyi fokurdatın, kapağını kapatın
- ocağı iyice kısın (pilav pişirir gibi)
- saatinize bakın, yemeği 15 dakika pişirin
- ardından ocaktan alın, tuzunu ilave edin.
Afiyet olsun.