tencerede salçasız pırasa yemeği tarifi


Tencerede zeytinyağlı, havuçlu, pirinçli, salçasız pırasa yemeği tarifi: Pırasa yemeğini çok az salçalı veya hiç salça kullanmadan yaparım. Pırasa yemeğini salçalı yapanlardansanız, tarifimi mutlaka denemelisiniz derim. Salça kullanılmadan yapılan pırasa yemeği, gerçekten çok güzel oluyor. Afiyet olsun.

Pırasa yemeği malzemesi:
  • bir kilo pırasa
  • bir irice soğan
  • bir çay bardağı zeytinyağı
  • iki orta boy havuç
  • iki çorba kaşığı pirinç
  • bir çay kaşığı şeker
  • iki su bardağı sıcak su
  • bir tatlı kaşığı tuz
  • servisinde limon suyu

Yemeğin yapımı:

  1. pırasayı temizleyin istediğiniz gibi doğrayın
  2. havuçları soyun, bildiğiniz gibi doğrayın
  3. soğanı yemeklik doğrayın
  4. sıcak suyu ve pirinci hazır edin
  5. zeytinyağında soğanı, havucu kavurun
  6. üzerine pırasayı ilave edin, karıştırın
  7. tencereyi kapatın, ateşi kısın
  8. pırasayı 10 dakika kendi haline bırakın
  9. kapağı açın pirinç, toz şeker, tuz ve suyu ilave edin, karıştırın
  10. tencereyi bir defa fokurdatın, kapağını kapatın
  11. ateşi tamamen kısın
  12. kısıkta yemeği 30 dakika pişirin ve ocaktan alın.
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilava ne kadar yağ konur

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir