bardak ölçüleri


Bardak ölçüleri: Evde yemek yaparken çoğu insan malzemeleri çay bardağı, su bardağı ve fincan gibi basit aletlerle ölçer. Mutfakta kullanılan bardakların çeşiti yüzünden, bardakla malzeme ölçmek sağlıklı değildir. Her bardağın kendine göre bir tasarımı vardır. Kimi bardaklar konik, silindirik, iç yüzeyi kabartma desenli veya farklı dekoratif şekilli olabilir.

Bardakların şekilli olmasından, malzemeleri doğruya yakın ölçmek mümkün değildir. Yemek yaparken pirinç, nohut, mercimek, kuru fasulye miktarlarını bardakla ölçmek doğru sonucu vermez. Malzemelerin tane (iriliği ufaklığı) büyüklüğünden ve bardakların iç yüzeylerinin düzgün ve silindirik olmamasından dolayı alınan ölçüler farklılık gösterir

Bu sebeple internette tam doğrudur diyebileceğiniz bardak ölçülerine rastlayamazsınız. Verilen bardak ölçülerindeki sapma artı ve eksi yönde çok farklıdır. Örneğin; aynı su bardağı ile farklı cinsteki veya farklı bir markanın nohutunu ölçtükten sonra tartın, farklı değer okuyacaksınız. Mutfakta altın ölçümü yapılmadığından bu ölçüsel sapmalar, yemeğin tadında fazlaca farklılık yapmayacaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir