sırık fasulye nasıl pişer


Sırık fasulye nasıl pişer? Taze fasulye çeşitleri arasında tat ve lezzet açısından, çalı ve sırık bir numaradır. Diğer fasulye çeşitleri bunlardan sonra sıraya yazılır. Sırık fasulye çalı fasulyenin benzeridir. Ufak tefek ayrıntısıyle, görüntü olarak çalıdan ayrılır. Sırık fasulye ve çalı fasulye lezzet olarak birbirlerine benzer. Her iki fasulyeni zeytinyağlısı enfes olur.

zeytinyağlı sırık fasulye yemeği

Sırık fasulye tencerede, güveçte, düdüklü tencerede, fırında pişer. Yeter ki, siz nerede pişireceğinize karar verin. Sırık fasulye tencerede kısık ateşte 1.5 saatte pişer. Düdüklü tencerede, kısık ateşte 25 dakikada pişer. Sırık fasulyesi kavurma yöntemiyle pişirilebileceği gibi, bütün malzemeler çiğden kullanılarkta pişirilir. Sırık fasulyeyi susuz veya sulu olarak pişirebilirsiniz.