1 kaşık yağda tavuk ciğeri kavurması
1 Kaşık yağda tavuk ciğeri kavurması nasıl yapılır? Tavuk ciğeri sebzeli ya da sade olarak kavrulur. Ciğeri sebzeli kavurmak istersek, sebze olarak kuru soğan, sivri biber ve domates kullanırız. Sebzeli ciğer kavurması aynen sebzeli et soteleme yöntemiyle yapılır. Sade tavuk ciğeri kavurmasında ne sebze, istenmezse ne de yağ kullanılmaz. Tavuk ciğeri ile yapılan en güzel yemek tavuk ciğeri kavurmasıdır. Tavuk ciğeri istenilen irilikte doğranır ve istenilen pişirme aletinde yağlı veya yağsız olarak kavrulur. Ciğerin içinden yürek çıkacağı için; yürek kesilir içi açılır ve istenirse ciğerle birlikte kavrulur.
tavuk ciğeri kavurma malzemesi
tavuk ciğerinin döküm tavada kavrulması
- ciğerin yağlarını temizleyin ve yüreğini kesin alın
- ardından yıkayın ve süzün
- ciğerleri istediğiniz irilikte doğrayın
- yüreklerin fazla yağını kesin, atın
- ardından ikiye yarın ve içini yıkayın, süzün
- döküm tavayı orta ateşin bir tık üzerinde ısıtın
- ısınan tavaya bir kaşık sıvı yağ koyun
- üzerine ciğer ve yürekleri yayın
- ciğer suyunu çekip kenarları çıtır oluncaya kadar kavurun
- peşinden tuzunu ilave edin, karıştırın