bezelye dondurucuda nasıl saklanır


Bezelye derin dondurucuda nasıl saklanır? Bezelye, bezelye'nin bol ve ucuz olduğu nisan, mayıs ve haziran aylarında alınır ve saklanır. Bezelye en kolay, derin dondurucuda saklanır. Derin dondurucuda bezelyeyi iki şekilde saklamak mümkün. İç bezelye kabuklarından ayrılır ve doğrudan buzdolabı torbalarına konularak derin dondurucuya kaldırılır. Ya da, iç bezelyeler kaynayan su içine atılır ve bir taşım kaynatıldıktan sonra, soğuk su içerisinde soğutulur, kurutulur ve saklama torbalarına konur.

İç bezelyeyi derin dondurucuda iki yöntemlede sakladım. Her daim derin dondurucuda iç bezelyem olur. Bezelye saklama deneyimim sonunda, bezelyeyi şoklayarak değil, doğrudan dondurucuya koyuyorum. Şok haşlama, insana bayağı bir iş yükü getiriyor. Ayrıca, bezelye şoklanıp üzerinde ki nemi çok iyi giderilmezse, dondurucuda buzlama yapıyor. Bu da hoş olmuyor. Bezelye saklayacaksanız, bezelyeleri doğrudan poşetleyip dondurucuya kaldırmanızı tavsiye ederim.
mutfakbilgileri©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir