türlü konserve nasıl pişirilir


Türlü konserve nasıl pişirilir? Piyasada bulunan hazır konserve ürünler birkaç çeşiti geçmez. Bu hazır sebze konserve ürünlerin başında taze fasulye, bamya, bezelye ve türlü gelir. Hazır konserve ürünleri etli, kıymalı veya etsiz olarak pişirilir. Sebze yemeklerini nasıl pişiriyorsanız hazır sebze konserve yemeklerinide aynı şekilde pişirebilirsiniz. Yapmanız gereken, konserve kutusunu açmak ve içindeki malzemelerin suyunu süzdükten sonra pişirmektir. Endüstriyel olarak hazırlanan sebze konserveleri içerisinde asit düzenleyici kullanıldığından konservesi yapılan ürünler fazlasıyla ekşi olacaktır. Bu sebeple, konserve kutusu içerisinde bulunan su kullanılmaz.

Türlü konserve pişirmek için, konserve açılır suyu süzülür. Ardından konserve malzemesi üzerini kapatacak miktarda ılık su konur ve en az on dakika sebzeler bu su içerisinde bekletilir. Sebzeler sıcak su içerisinde bekletilerek bir miktar ekşiliği giderilmiş olur. Ardından sebzelerin suyu süzüldükten sonra yemeği yapılır. Türlü konservesinin yemeğini yaparken sebzeler yarı pişmiş olduğundan fazla su ve yüksek ocak ısısı kullanılmamalıdır. Fokur fokur kaynatılan tencere içerisindeki malzemelerin şekli bozulur. Bu nedenle yemek kısık ateşte pişirilmelidir. 15 dakika süre türlü konservesinin pişmesi için yeterlidir.
seramutfak©


Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir