Kuşburnu Çayı Nasıl Yapılır

Kuşburnu güzelce yıkanır ve süzülür. İhtiyacınız ölçüsünde kuşburnu ve su çaydanlık içerisine konur. Çaydanlık ocak üzerinde 10 dakika süre ile kaynatılır ve ocak söndürülür. Çaydanlık en az 4 saat süre ile dinlendirilir. Süre bitiminde tercihinize göre soğuk veya sıcak olarak kuşburnu çayınızı yudumlayabilirsiniz. Çay içerisine şeker ya da bal katkısı tercihinize kalmış. Kendim, 1 çay bardağı kuşburnunu 5 bardak su ile kaynatıyorum ve bitinceye kadar içiyorum. Sonrası tekrar demliyorum. Yani, çaydanlığın üzerine su ilave etmiyorum. Ayrıca hiçbir tatlandırıcıda kullanmıyorum, tavsiye ederim. Ekşi ekşi ne güzel..