Peynir Tatlısı 'Kemalpaşa Tatlısı' Şerbeti Nasıl Hazırlanır

Peynir Tatlısı 'Kemalpaşa Tatlısı' Şerbeti Nasıl Hazırlanır? Bazı yörelerimizde imalatı yapılıp piyasaya sürülüyor olsa bile, Bursa ilimizin Mustafa Kemal Paşa ilçesinin resmen sahiplendiği bir peynir tatlısıdır. Kemal Paşa Tatlısı olarak bilinir. Tatlının en önemli özelliği, yöreye özgü süt ve peynirden imal ediliyor olmasıdır. Un, günlük taze tuzsuz peynir, irmik, yumurta, su, kabartma maddesi ile yoğurulan hamurdan, kendine ait teknikle üretilen kuru bir tatlıdır.

Kemalpaşa tatlısı, ambalajlı olarak rutubetsiz ortamlarda 20°C - 25°C arası güneşsiz yerlerde korunmak şartıyle 1 yıllık raf ömrüne sahiptir. Şerbeti sonradan verilen kuru tatlılar, 24 ve 50 adetlik paketler ile ambalajlanır, satışa sunulur. Ambalajı üzerinde tatlının hazırlama tarifi ve diğer bilgileri mevcuttur.

24 Adetlik küçük paket tatlının hazırlanışı şöyledir: 750 gr. toz şeker, 1 Litre su tencere içerisine ilave edilir, karıştırılır. Şeker erimeye başlayınca, paket içerisindeki tatlılar ilave edilir. Ara sıra tencere karıştırılarak 15 - 20 dakika süre ile tencere kaynatılır, ocak söndürülür. Tencere içerisinde tatlılar soğutulduktan sonra, kaymak veya krem şanti ile servis edilir. Tatlı besin değeri olarak, protein, yağ ve karbonhidrat içerir.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir