Gıda Termometresi ve Zaman Ayar Saati


Sağlığımız bakımından tükettiğimiz gıdaların güvenilir olması gerekir. O bakımdan, mutfaklarımızda hijyen kurallarına dikkat edeceğimiz kadar, tüketeceğimiz gıdaların pişirilmesine de büyük önem vermeliyiz. Özellikle et ve et ürünlerinin pişirilmesi en uygun sıcaklıkta olmalıdır. Örneğin, tavuk haşlarken tavuk etinin pişip pişmediği, tavuk etinin ısısı kontrol edilerek öğrenilir. Bu kontrol, gıda termometresi ile yapılır.
Piyasa da Et Termometresi olarak anılır.

Tavuk, et, balık yemeklerinin iç sıcaklığı ölçümlerinde ve sıcaklığını ölçmek istediğimiz gıdalar için kullanılır. Bazı gıdaların pişme ısısı şöyledir, köfteler için 71 °C, parça et ve rostolar için az pişmiş 63 °C, Orta pişmiş 71 °C, İyi pişmiş 77 °C dir. Bütün Tavuk için 80 °C, Parça Tavuk 75 °C, Kuzu, Koyun, Dana etleri 63 °C, Deniz ürünleri için ise, 63 °C dir.
Resimde gördüğünüz "Problu Batırma Termometre" bu işler için üretilmiş, bir gıda termometresidir. Gıdaların iç ısılarını ve diğer ihtiyaç duyulacak ısıları 220 °C'ye kadar ölçer. Aletin kablolu ölçüm ucu, ısısı ölçülecek gıda içerisine batırılır ve alet çalıştırılarak, gıdanın ısı derecesi gösterge üzerinden okunur. Bu alet dijitaldir ve pil ile çalışır.
Herhangi bir gıdanın ısıtılması ve pişirilmesi sırasında ısısını kontrol etmek istersek, alete bu ısı değerini yükleriz. Alet çalışmaya başlar ve ısıyı otomatik olarak kontrol altına alır. Gıda istediğimiz ısı seviyesine ulaştığında bizi verdiği sinyallerle uyarır. Aynı zamanda bu aletin diğer bir özelliğide 99 dakika'ya programlı, zaman ayar saati "timer" olmasıdır.
Bu şu demektir, yemek pişirme süresini alete yüklediğimiz zaman süre bitiminde alet bizi sinyalle uyaracak demektir. Büyük mağzaların mutfak reyonlarında bulabileceğiniz, oldukça yararlı bir küçük mutfak aletidir.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilava ne kadar yağ konur

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir