pişmaniye besin değeri nedir


Pişmaniye besin değeri nedir? Satıcılarının sloganı olan bir tatlı çeşiti pişmaniye, "bir yiyen pişman, bir de yemeyen" İzmit ilimiz bu ünlü tel helvasıyla anılır ve tel helva imalathaneleri buradadır. Pişmaniye üretiminin ana malzemeleri su, un, yağ ve şekerdir. Pişmaniye ustaları, yağ ile kavrulup hamur haline getirilmiş unla, su ve şekerin kaynatılarak macun halini, birbirlerine yedirilmesiyle pişmaniye tatlısını elde ederler. Tamamen ustalık isteyen pişmaniye üretimi, ayrıca insan gücüne ihtiyaç duyar. Çünkü pişmaniye malzemesi el ile çekilerek tel haline getirilir.
Son zamanlarda, pişmaniye üretiminde insan kol gücünün yerini, otomatik makinalar almıştır. Her ne kadar pişmaniye çekme makinaları işlerini, seri ve hatasız yapıyor olsalar bile, pişmaniye üretiminde insan bilgi ve becerisi yine ön plandadır. Çekilen pişmaniyeler müşterilerinin beğenisine sade, kakaolu, şam fıstıklı, sade saray helvası, çikolatalı saray helvası çeşitleriyle sunulur. Pişmaniyenin yeme kolaylığı bakımından top pişmaniyeler tercih edilmektedir. Top pişmaniyeler özel fincanları vasıtasıyle şekillendirilerek paketlenirler. Pişmaniye besin değeri olarak yüksek kalori, yağ, karbonhidrat, şeker, protein, kalsiyum içerir.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilava ne kadar yağ konur

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir