çemenli pastırma çeşitleri

Pastırma, kendine has üretim yöntemleriyle büyükbaş hayvanların eti kullanılarak imal edilen bir et ürünüdür. Pastırmanın ana maddesi et, tuz ve çemendir. Pastırma imalatında muhtelif sayıda baharat kullanılır ve bu baharatlar içerisinde pastırmaya en belirgin aromayı yükleyen çemendir. Büyük alışveriş merkezlerinin şarküteri reyonlarında gördüğümüz, pastırmaların üretimi sırasında kullanılan etin özelliğine göre çeşitleri vardır. Bunların bazıları şunlardır, sırt, kuşgömü, şekerpare, kürek, kenar mehle, eğrice, kapak, döş, etek, bacak, orta bez, kavrama, meme, omuz, dilme, kelle, kanlıbez ve tütünlüktür.
Pastırma imalatında kullanılan etin kalitesi, pastırma kalitesini de belirler. Pastırma alışverişlerinde pastırmayı makinalarda doğratmayıp, bıçak kullandırmanız tavsiye edilir. Pastırma besin değeri olarak, protein, karbonhidrat, kolesterol, yağ, B, E, K vitaminleri, kalsiyum, demir, magnezyum, potasyum, sodyum, çinko, selenyum gibi mineralleri içerir.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/