baharat el değirmeni, olmazsa olmaz alet

Baharat el değirmeni, sofrada olmazsa olmaz alettir. Baharatlar, yemekleri tadlandırmak ve hafif bir aroma yüklemek için kullanılır. Baharatların bu özelliğinden azami ölçüde yararlanmak için, baharatların taze olması gerekir. Çoğu baharatlar öğütülerek veya bıçak ile kıyılarak kullanılır. Aktarlarda veya dükkanlarda satılan bir çok baharat çekilmiş, ambalajlı ve açık olarak satılmaktadır.Öğütülmüş ve ambalajsız olan baharatların zaman içerisinde aroması uçacağından, özellikle karabiber tane olarak alınıp kullanılmalıdır. 

 Tane karabiber özel tasarlanmış el değirmenlerinde öğütülür. Piyasada satışa sunulan, çok çeşitli el değirmenleri mevcuttur. Ahşap, pirinç, akrilik malzeme kullanılarak üretilen bu el değirmenlerinden bir tanesi, mutfaklarımız için gerekliliği tartışmasız bir gerçektir. Resimde görünen el değirmeni, sadece tane karabiber öğütmek için üretilmiştir. Benzer el değirmenlerinin daha gelişmişleri, deniz tuzu ve karabiberi öğütmektedir. 

Tedarik edeceğiniz el değirmenlerinin üretim malzemesi ne olursa olsun, aletin öğütücü aksamı metaldir. O yüzden, aleti ilk kullanmaya başladığınızda bir miktar pirinç öğüterek metal yüzeyinde kalmış yağ ve benzeri artıkları gidermelisiniz. Pirinç, alet ile ilk öğütülürken renginin siyah, daha sonra beyazlaştığını görebilirsiniz. Bu işlem sonrası aletinizi güvenle kullanabilirsiniz.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir