Yer Fıstığı

Yer fıstığı kabukları sunta yapımında ve yakacak olarakta kullanılmaktadır. Yer fıstığı mutfaklarımıza tek başına çerez olarak girse de, ezmesi, çorbası, kimi salata ve tavuk yemeklerinde katkı malzeme olarak kullanılır. Bunun yanında kek, kurabiye, helva ve tatlı yapımında kullanılır. Piyasada ticari olarak şekerlemeler, fıstık katkılı çikolatalı ürünler ve fıstık ezmesi olarak üretilerek satışa sunulur.
Sağlığımız bakımından çok yararlı bir besin olan yer fıstığı için, uzman görüşü şöyledir. Yer fıstığı kan şekeri seviyesini kontrol altında tutar ve yüksek kolestrolü düşürür. Besin değeri olarak yer fıstığı, karbonhidrat, protein, B vitamini yönünde çok zengin, sıfır kolestrol, kalsiyum, sodyum, fosfor, potasyum ve
magnezyum gibi mineralleri içerir.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/