Kuru Fasulye Çeşitleri (saklanması) Korunması
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgATtie46crUwhP_CLKVJF_RXrO1H9kTM5codrIDp3WR-iGMx8CL7bfXlQvqk8eJvi9lpgiRwWZbtmpn_rQ2pLB1C5bSMR-GNiLbobFtR3ssz8qfxEsqMgCNlHhYYxEqN0RvVVlOKZQfKrq/s320/Dermason+Kuru+Fasulye.jpg)
Erzurum, İspir yöresinde yetişen şeker fasulyesi ve Erzincan ilimizin dermason fasulyesi çok ünlüdür. Kuru fasulye mutfaklarımızda tek başına kullanılarak çorba, etli ve etsiz yemek, piyaz, pilaki, yahni, salata, ezme, börek ve tatlısı yapılır. Diğer yemek çeşitlerinde katkı malzeme olarak kullanılır ve çok çeşitli yemeğe eşlik eder. Kuru fasulye alırken, yeni mahsül ürün olmasına dikkat etmeliyiz. Fasulye satıcıları fiyatı düşürmek ve ellerindeki geçmiş yıldan kalan fasulye stoklarını eritmek amacıyle fasulyeleri karıştırıp satmaktadırlar. O nedenle, fasulyeler tencerede pişerken kimi taneler ezilirken diğerleri diri kalır. Diğer önemli bir nokta ise, kuru fasulyeler hava alabilen bir bez torba içerisine konularak, güneş almayan serin ve kuru bir ortamda saklamalıyız. Besin değeri olarak kuru fasulye, protein, karbonhidrat, B ve E vitaminleri, demir, fosfor, kalsiyum, potasyum, gibi mineralleri içerir.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/