sarımsağı 3 dakikadan fazla pişirmeyin


Sarımsağı 3 dakikadan fazla pişirmeyin!.. Buram buram kesin kokusu ve acı tadı ile sarımsak, mutfaklarımızda çiy olarak tüketildiği gibi, yemeklerde baharat olarak kullanılmaktadır. Tek başına, doğrudan sarımsak kullanılarak yapılan bir kaç çeşit yemeği vardır. Ama, yemek yapımında hemen hemen, baharat olarak girmediği yemek çeşiti pek azdır. Çorba, salata, cacık, kebaplar, sebze ve et yemeklerinde, ekmek, sucuk, turşu yapımında mutfaklarımızda sıklıkla kullanılır. 

Uzmanlar sarımsağın besin değerinin kaybolmaması için, ezilerek 3 dakika süre ile pişirilmesini önermektedirler. 6 dakika süre ile pişen sarımsağın, bütün besin değerinin kaybolduğunu belirtiyorlar. Besin değerinin kaybolmaması için, çiy yenmesini önerseler de, bu konuda çok cesaret sahibi olmak gerekiyor, malum kokusu yüzünden. Sarımsak, diğer sebzelerde olduğu gibi besin değeri yüksek bir bitki. Sarımsakta protein, fosfor, demir, kalsiyum gibi mineraller, C ve B vitaminleri bulunur.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır