Pizza Kesici ve Hamur Ruleti


Pizza Kesici ve Hamur Ruleti: Resimde, mutfak el aletlerinden pizza kesici ve hamur ruleti adı verilen, iki küçük el aletini görüyorsunuz. Bu el aletleri, mutfaklarımızda olmazlarsa olmazlardan değildir. Bu aletler henüz piyasaya çıkmazdan evvel de, bu aletlerin görevini başka aletler üstleniyordu. Pizza kesici ve hamur ruletinin görevlerini, herhangi bir bıçak ile yapabiliriz. Bıçaktan tek farkları, bu aletler görevlerini bıçaklardan daha seri ve hatasız yaparlar. Sıra numarasına göre, bu el aletleri şunlardır.

1.Pizza Kesici:
Görüldüğü gibi, çelik bir yuva arasına yataklanmış, kesici ağızlı, döner metal bir disk. Alet sapından tutulduğu vakit, el kaymasını önlemek için muhafazası vardır. Asıl görevi pizza kesmek olsa da, çeşitli börek, gözleme, yufka kesimleri için oldukça kullanışlıdır.

2.Hamur Ruleti:
Piyasada, kulanıma sunulan çok çeşitli hamur ruletleri mevcuttur. Düz disk ruletler, tırtıllı ruletler gibi. Tekli, çiftli, diskli olarak tasarlanmış bu küçük el aletleri, çok kullanışlıdır. Bu aletlerle, hamur yufkalarını kesme işlemlerinde hiç zorlanmazsınız. Bu hamur ruleti, hamur yufkayı tek hareketle keser ve birleştirir.


Özellikle, yufkaların birbiri üzerine katlanarak yapılan böreklerde çok başarılıdır. Örneğin; Çiy börek uçlarının düzgün şekil için kesimi ve birleştirilmesi. Ayrıca, çift yufka usülü kullanılarak yapılan mantıların birleştirilmesi gibi.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

sulu sütlaç nasıl koyulaşır

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur