Börülce


Börülce, bitkilerden baklagiller ailesine ait bir sebzedir. Ege ve Akdeniz Bölgelerinde daha çok tarımı yapılmakta olduğundan, geniş halk kitleleri tarafından bilinmemektedir. Satıcı tezgahlarında seyrek rastlanır. Mutfaklarımıza resimde göründüğü gibi, tazesi ve kurutulmuş börülcenin taneleri girer. Taze börülcenin zeytinyağlısı, etli ve etsiz yemekleri ve salatası yapılır.
Kuru börülceden ise, etli ve etsiz yemekleri, pilakisi ve piyazı yapılır. Besin değeri olarak, protein, karbonhidrat, A ve B vitaminleri, demir, sodyum, fosfor, kalsiyum, potasyum gibi mineralleri içerir.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir