yemek nasıl ateşte pişirilir

Yemek nasıl ateşte pişirilir veya yemek pişirirken ocak alevi nasıl olmalıdır? İşte bu soruya doğru yanıt veren kişinin yaptığı yemek şüphesiz lezzetli olur. Yemek pişirirken ocak gaz ayar düğmesini doğru kullanmasını bilmeyen kişinin yemeği güzel olmaz. Lezzetli yemek yapmanın birinci şartı kaliteli malzeme, ikinci şartı yemeğin doğru ateşte ve doğru tencerede pişirilmesi, üçüncü şartı ise yemeği yapan kişinin malzemeleri çok iyi tanıması gerekir.

Yemeği istenildiği kadar güzel ve lezzetli pişirmek için şartları uzatmak mümkün. Ev şartlarında lezzetli yemek yapmak için, evinizde kullandığınız ocağı doğru (alev ayarında) kullanmanız gerekir. Ocağın hangi gözü olursa olsun, yemeğinizi hangi gözde yaparsanız yapın; yaptığınız yemek miktarına uygun pişirme kabı seçmeniz gerekir. Seçtiğiniz kabın hacmine göre, ocağın hangi gözünde yemek yapacağınıza karar vermelisiniz.

Kabınızı seçtiniz, ocağın hangi gözünde yemek yapacağınıza karar verdiniz diyelim; bilmeniz gerekenler yağın ısıtılması veya eritilmesi, malzemelerin kavrulması için tencere tabanının ince veya kalın oluşuna ve malzeme miktarına göre ocağı kısık ateşte veya orta ateşte çalıştırmanız gerektiğine karar vermelisiniz. Kararınızı verdikten sonra malzemeleri kavurabilirsiniz. Yemeğe su verdikten sonra tencereyi orta ateşte ya da yüksek ateşte fokur fokur bir iki dakika kaynatıp, kapağı kapatıp, ocağı tamamen kısmalısınız.

Mantı makarna ve benzeri haşlanması gereken yemekler kısık ateşte pişirilmez, hamurlaşır. Bazı hamur işleri kavrulduktan sonra kısık ateşte pişirilebilir. Patates haşlaması dahil, yemek çeşitlerinin çoğu kısık ateşte pişirilir. Kısık ateşte pişirilen yemekte malzemelerde şekil bozukluğu ve yemek suyunda bulanıklık olmaz. Ayrıca yemeğime su yetmedi diye bir bahane hiç olmaz. Kısık ateşte yemek pişirmenin başka bir getirisi de yakıt tasarrufu sağlayacağı için, aile ekonomisine katkısıdır. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilava ne kadar yağ konur

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir