ev yapımı kuskus çorbası nasıl yapılır

Ev yapımı kuskus çorbası nasıl yapılır? Ev yapımı kuskustan çorba yapmak için bizler kuskus yaparken bulgur taneciklerini (fazla iri olmaması için) 2-3 kez katlar bırakırız ki, kuskus çorba kasesinde makarna gibi görünmesin. Ev yapımı kuskus çorbamızın kuskusu küçük tanelidir. İri taneli kuskusla çorba olmaz mı? derseniz, olur. Bu bir tercih konusudur, düşünmeye değmez.

Ev yapımı kuskustan kuskus çorbası nasıl yapılır? Resimdeki kuskus çorbasını ev yapımı kuskus, tereyağı, domates ve biber salçası, su, tuz ve çeşitli baharatlar kullanarak yaptık. Çorbayı 3 porsiyon olarak düşündük ve 1 çay bardağı ölçüsünde küçük taneli çorbalık kuskus kullandık. Kuskus çorbasında önemli ayrıntı, çorbanın pişme süresidir. Yaptığımız çorbayı 15 dakikada pişirdik.

Çorba için 4 su bardağı suyu kaynattık. Kaynayan su içine kuskusu ekledik ve kaynamaya başladıktan sonra kuskusu ekledik, tencereyi aralıklı kapatarak kuskusu 15 dakikada haşladık ve ocağı söndürdük. Tavada tereyağını erittik, salçaları ve kuru naneyi kavurduk, tencereye ilave etik. Çorbanın tuz ve baharatlarını ekledikten sonra servis aşamasına geçtik. Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilava ne kadar yağ konur

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir