tavuk ciğeri haşlaması


Tavuk ciğeri haşlaması nasıl yapılır? Tavuk ciğeri haşlamsı birkaç nedenle yapılır. Tavuk ciğerini dondurucuda saklamak, yemeğini yapmak, ve kokusunu gidermek için yapılır. Marketten tavuk ciğeri aldığınızda; üzerinde yazan son kullanma tarihi geçmediği halde, ciğeri ambalajından çıkardığınız sırada müthiş derecede istenmeyen kokuyu duyarsınız. Tavuk ciğerini satın alır almaz ilk yapılması gereken, evde doğrudan buzdolabına koymamaktır. Buzdolabına koymak yerine ciğeri ambalajından çıkarıp su içinde bir süre beklettikten sonra, bol su ile yıkayıp temizlemektir. Ciğerin tamamını hemen kullanacaksanız, yemek yapımı için gerekli değilse haşlamayabilirsiniz.

Ciğeri o gün kullanmayıp bekletecekseniz, ciğeri temizleyip yıkadıktan sonra; istediğiniz irilikte doğrayıp haşlamalısınız.  Doğranmış, yıkanmış tavuk ciğeri tencereye konur ve üzerini kapatacak miktarda soğuk su eklenir ve kısık ateşte 5 dakika haşlanır ve ocaktan alınır. Haşlanmış ciğerin üzerine soğuk su gezdirilir ve süzülür. Soğuyan ciğerin hemen kullanılacağı miktarı elde tutulur, kalanı ise buzdolabı torbasına konularak derin dondurucuda saklanır. Biz evimizde tavuk ciğerini haşladıktan sonra yemek yapımında kullanırız. Haşlanan ciğerle yaptığımız yemeklerde acılık ve koku duymayız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir