etli ıspanak nasıl yapılır

Etli ıspanak nasıl yapılır, tarifi. Tarifimiz ıspanağın dana etiyle pirinçsiz, bulgursuz tencerede nasıl pişirileceğini tarif eder. Bu tarifle ıspanağın etle pişirildiğinde nasıl bir lezzete sahip olduğunu tadacak ve yemeği sofranızdan eksik etmeyeceksiniz. Afiyet olsun

etli ıspanak malzemesi:
  • 1 kg.ıspanak
  • 300 gr. dana kuşbaşı
  • 1 kuru soğan
  • 6 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 silme çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 çay bardağı etin haşlama suyu

yemeğin yapılması:
  1. ıspanağı temizleyin, yıkayın, süzün ve doğrayın
  2. soğanı yemeklik doğrayın
  3. eti düdüklü tencerede 2 su bardağı su ile orta ateşte 20 dakika haşlayın
  4. tencereye zeytinyağını koyun ısıtın
  5. üzerine sıra ile soğan, salça ilave edin kavurun
  6. peşinden haşlanmış dana eti, 1.5 çay bardağı etin haşlama suyu ve tuzu ilave edin, karıştırın. Üzerine ıspanağı ilave edin ve karıştırın. Ispanağın diriliği kaybolup tencereye oturduktan sonra, ocak ısısını yükseltin.
  7. tencereyi bir iki dakika fokurdatın ve kapağını kapayın
  8. ocağı tamamen kısın, saatinize bakın
  9. tam 20 dakika bitiminde tencereyi ocaktan alın
Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir