dondurucuda maydanoz nasıl saklanır

Dondurucuda maydanoz, dereotu nasıl saklanır? Sorusunun yanıtını geçte olsa bulduk. Mutfakta başa çıkamadığımız üç sorundan ikisi, aldığımız maydanoz ve dereotunun çoğunu kullanmadan çöpe attığımız olmuştur. Evde lazım olsun veya olmasın özellikle maydanoz elimizin altında sürekli bulunur. Bir demet maydanoz yeri geldiğinde yemeklerde kullanırız ve çabucak biter. Bazen aldığımız maydanozu kullanamayız ve gün geçtikçe sararmaya ve sulanmaya başlar. Maydanoz bu hale düşünce, çöpe atar kurtuluruz. 

Maydanoz ve dereotunu evde bozulmadan uzun süre saklamak için, başvurmadığımız yöntem kalmadı desek yeridir. Başta dondurucuda saklamak olmak üzere neleri denemedik ki. Sonuç olarak hiçbir koruma önlemimiz (biri hariç) sonuç vermedi. O biri ise, maydanozu ve dereotunu kilitli poşet veya cam kavanoz içinde saklamamızdır. Yine de bu tür koruma ile maydanoz ve dereotunun sulanmasının önüne geçemedik.

En son başvurduğumuz çare ise, maydanoz ve dereotunu başka yöntemle derin dondurucuda saklamak oldu ve başardık. Bu yöntem sayesinde, derotu ve maydanozun kokusunu da saklamayı başardık. Nasıl mı yaptık? Maydanaoz ve derotunu pazardan aldık, ayıkladık ve fazla sert olan saplarını kestik. Ardından bol su ile yıkadık ve salata kurutma aletinde suyunu giderdikten sonra bez üzerine yaydık.

Bez üzerinde yaş halinden kuru hale geçtiğinde maydanoz ve dereotunu sapı ile doğradık. Doğrama işlemi, maydanoz ve dereotunu nerede kullanılacağına bağlı olarak değişebilir. Yani, dilediğiniz gibi doğrayabilirsiniz. Doğradığımız maydanoz ve dereotunu buzdolabı torbalarına koyduk, havasını aldık ve ağızını bağladıktan sonra dondurucuya attık. Üsteki resim dereotu ve maydanozun karışık halidir. Kokusu ve rengi üzerinde hala duruyor, denerseniz memnun kalırsınız.

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilava ne kadar yağ konur

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir