8 kişilik etli çiğ köfte tarifi


8 kişilik etli çiğ köfte tarifi ve malzemeleri, nasıl yapılır? Bu etli çiğ köfte tarifi 6 ila 8 kişiye yeter ve kullanılan malzemeleri özel. Bu tarif masabaşında yazılmadı. Bu tarif, ustasının engin tecrübeleri sonucu ortaya çıktı. Çiğ köfte yoğurmak ustalık gerektirmez. Çiğ köfte saatlerce yoğurulup macun haline getirilmez. Çiğ köfte yapımında önemli olan, malzeme miktarlarıdır. Bu tarif bu hale gelinceye kadar sayısını hatırlayamadığımız kadar çiğ köfte yaptık, yedik, olurunu aldık ve son halini yıllar önce noktaladık. Bu etli çiğ köfte tarifinde su yoktur. Su sadece, çiğ köfte yoğurulup şekil vermeye başlayınca, avuç içini ıslatmak için kullanılır. Afiyet olsun.

6 ila 8 kişilik etli çiğ köfte malzemeleri:

  • 600 gr. çiğ köftelik ince bulgur
  • 600 gr. yağsız dana kıyması (iki kez çekilmiş)
  • 300 gr. kuru soğan (sulu olanından)
  • 400 gr. domates (buzluktanda rendelenmiş olabilir)
  • 60 gr. domates salçası
  • 60 gr. tatlı biber salçası
  • 60 gr. isot veya pul biber (karışık olabilir)
  • 1 çorba kaşığı karabiber (4 gr.)
  • 1 çorba kaşığı kimyon (8 gr.)
  • 2 İri Diş Sarımsak (12 gr.)
  • 1 çorba kaşığı tuz (16 gr.)
  • 7-8 Dal Taze Soğan
  • 1 Demet Maydanoz


Çiğ köftenin yapımı:

  1. soğan, sarımsak ince olarak yemeklik doğranacak
  2. domates rendelenecek
  3. maydanoz, taze soğan ince kıyılacak
  4. tepsisi içine köftelik bulgur, soğan, sarımsak konulacak
  5. ve soğanın diriliği gidinceye kadar yoğurulacak
  6. üzerine rendelenmiş domates, domates salçası, tatlı biber salçası, isot veya pul biber, karabiber, kimyon ve tuz ilave edilecek
  7. ardından malzemeler karıştırılacak ve kıvam alıncaya kadar 15-20 dakika yoğurulacak
  8. Peşinden kıyma ilave edilecek ve kıyma kayboluncaya kadar yoğurulacak
  9. üzerine doğranmış taze soğan, maydanoz ilave edilecek ve yoğurulacak
  10. en son köfte top yapılacak
  11. toptan uygun irilikte parça koparılacak
  12. ve avuç içinde sıkılarak şekil verilecek

Afiyet olsun.

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilava ne kadar yağ konur

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir