kara nohut nasıl pişirilir

 

 

Kara nohut ya da, siyah nohut nasıl pişirilir? Kara nohutun diğer nohut çeşitlerinden farkı, renginin kara ve kabuğunun daha sert oluşudur. Kara nohut yerli üretiliyor. Satın alındığında kara nohut, küçükten büyüğe doğru boy farklılıkarı olabiliyor. Boylarına göre ayrılmadığından, kara nohut pişirilirken taneler aynı sürede pişmiyor. Küçük taneler erken pişiyor ve iri taneler pişmeye devam ediyor. Bu nedenle; yemeğin pişirme süresi arttıkça, helmelenmeye başlıyor. Elbette yemeğin helmelenmesi iyi bir şey, yemek daha da lezzetleniyor.

 


Kara nohut, diğer nohut cinsleri gibi aynı sürede pişer. Nohutu nasıl pişiriyorsanız, kara nohutu da aynen pişirin. Kara nohutu yumuşatacağım diye, uzun süre pişirmeye kalkmayın. Çünkü, kara nohutun içi yumuşak ve dış kabuğu serttir. Pişirdikçe nohutun küçük taneleri pişer ve erir. İri tanelerin kabuğu ise aynı sertliği korur. Kara nohutu tencerede veya düdüklüe tencerede pişirebilirsiniz. En doğru pişirme yöntemi, kara nohutu düdüklü tencerede pişirmektir.

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilava ne kadar yağ konur

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir