kemik iliği suyu ve yağı nasıl kullanılır


Kemik iliği suyu ve yağı nasıl kullanılır? Konumuz cilt güzelliği ve makyaj malzemeleri olmadığından, bu işi bir yana bırakalım. Bizleri ilgilendiren konu, yemek konusu. Kemik iliği ve ilik yağı yemeklerde nasıl kullanılır? İlikli dana kemiği haşlandığında bol yağlı kemik suyu elde edilir.

Elde edilen bu kemik suyu, bir kap içinde buzdolabına konduktan sonra donar. Kabın üstünde donmuş yağ tabakası ve altında donmuş jel kıvamında kemik suyu kalır. Üstteki resim tam da bu anlatıklarımın görüntüsü. Üst katman ilik yağı, olduğu gibi yemek yapımında kullanılırsa, yemek çok yağlı olur ve yenmez.

Kabın altında kalan ilikli kemik suyu istenilen yemekte kullanılabilir, sorun olmaz. İlik yağının fazlası alındıktan sonra, ilikli kemik suyunu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Tek şartı var, yaptığınız yemeği orta ateşte pişirmeniz gerekir.

Kısık ateşte pişireceğiniz yemeklerde kullanırsanız, ilik yağı koku yapar ve çoğu insan bu yemeği yemez. İlik yağını düdüklüde orta ateşte pişirilen bakliyat yemeklerinde kullanırsanız, yemeğe haddinden fazla lezzet katar. İlik yağını pürüzsüz bir şekilde ilikli kemik suyundan almanın en güzel yolu; kemik suyu sıcakken, üzerinde biriken yağı kepçe ile toplamak ve bir kasaye koymaktır.

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilava ne kadar yağ konur

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir