basit leblebi yapımı


Evde nohuttan basit leblebi yapımı, nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? Adının basit olduğuna bakmayın; hazır leblebi ile bu basit leblebi arasında tercih yaparsanız, ibre basit leblebiden yana kayacaktır. İnernette evde leblebi yapımı konusunda sayısız tarif var. Evde nohuttan leblebi yaptıysanız veya yapmadıysanız tarifimi deneyin ve farkı görün.

Evde leblebi nasıl yapılır? Ne miktarda leblebi yapmak isterseniz, o ölçüde nohut akşamdan ıslanır. Sabah süzülür ve düdüklü tencerede kısık ateşte, yeter miktarda su ile 15 dakika haşlanır. Haşlanan nohut süzülür bir kaba alınır. Teflon tavanın büyüklüğüne göre nohut ayrılır, üzerine hafif su serpilir ve tuz ekilir.

nohut teflon tavada kavruluyor

Tava ocağın büyük gözünde ve orta ateşin bir tık üzerinde ısıtılır. Isınan tavaya nohut konur. Karıştıra karıştıra, 15 dakika kavurulur ve ocaktan alınır. Evde nohuttan leblebi yapmanın eziyeti bu kadar. Kavurduğunuz bu basit leblebiye bir kez dişlerinizi dokunun, önünüzde bulunan tabağın içindeki kavrulmuş nohutlar size veya çocuklarınıza az gelecektir. Tarifimi denerken bu ayrıntıyı kaçırmayın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilava ne kadar yağ konur

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir