niyokki evde yapılır mı


Niyokki evde yapılır mı? Evet. Elinizde doğru tarif olursa, niyokki evde kolaylıkla yapılır. Niyokki (gnocchi) İtalyanların patates, un, yumurta sarısı, tuz kullanarak yaptıkları makarna çeşitidir. Niyokki'nin standart hamur tarifi vardır. Niyokki yapılacaksa, bu tarife uymanız ve doğru malzemelerle birlikte, doğru niyokki makarnasını yapmalısınız. Niyokki tarifi verenlerin 2 patates, 1 yumurta aldığı kadar un ile başlayan tarifler niyokki makarnasını yapamaz. O tarif, yapsa yapsa patates hamurlu mantı tarifini yapar. O da niyokki makarnası olmaz.

Niyokki makarnası elde yapılır ve malzeme ölçüleri kesindir. Niyokki makarnasında % 80 patates, % 20 buğday unu ve 1 adet yumurta sarısı ve yeter miktarda tuz kullanılır. Yumurtanın beyazı asla ve asla niyokki makarnasında kullanılmaz. Akıl var, yumurta beyazı makarna hamuruna girerse hamuru plastikleştirir. Yumurta beyazı ziyan olmasın diye, niyokki makarnasını bozmanın alemi yok. Niyokki hamuru hazırlanır ve 1 santim kalınlığında hamur çubukları hazırlanır. Çubuklar 2 santim uzunlukta kesilir, kesilen hamur parçaları çatal üzerine konur ve işaret parmağı bastırılıp çekilerek, makarnaya şekil verilir. Niyokkide şekil verme işlemi, makarnaya sos yuvaları açmaktan başka birşey değildir.