sigara böreğini böyle kızartın



Sigara böreği kızartmasını çoğu insanın sevdiği kadar sevmem. Sebebi de, sigra böreği derin yağ içinde kızartılır ve fazlasıyle yağlı olur. Hazır elimin altında bulunsun diye, kimileri fazla miktarda siğara böreği sarar ve derin dondurucuya atar. Dondurucularda şok dondurma yapılmadığından, börek donuncaya kadar buhar yapar ve karlanmış olarak donar. Gerek duyulduğunda sigara böregi dondurucudan alınır ve bol yağ içinde kızartılır. Kızarmaya başlayan sigara böreği patlar, çatlar ve içini dışarıya salar. Sonuçta, sigara böregi dondurucudan çıkarılıp kızartılırsa, insanı çileden çıkarır.

Sigara böreğini böyle kızartın dereken; kendi sigara böregi kızartma yöntemimden söz ediyorum. Bu yöntem gayet basit ve sağlıklı. Sigara böreğinizi ister dondurucudan çıkarın buzlu buzlu veya henüz böreğinizi sarmış olun. Teflon tava veya döküm tavaya iki kaşık sıvı yağ koyun ve orta ateşte ısıtın. Isınan yağın üzerine, dilediğiniz kadar sigara böreğini dizin ve yavaş yavaş döndürerek sigara böreğinizi kızartın ve yiyin. Böreğin ne kadar özel ve güzel olduğunu tariflemeye gerek yok. Yöntemimi bir kez deneyin ve sonucunu görün. Afiyet olsun.