donmuş kıyma nasıl çözülür


Donmuş kıyma nasıl çözülür? Derin dondurucuda dondurulmuş kıyma, parça et, köfte gibi gıda maddelerini dondurucudan çıkardığımız zaman, nasıl çözdüreceğimiz sorun olur. Bu sorun acil durumlarda ortaya çıkar. Yani, dondurucudan kıymayı çıkarıp hemen yemek yapacaksak, donmuş kıymayı çözdürme işi, bizler için büyük sorundur. Bu sorunu ortadan kaldırmanın en iyi yolu, elimizdeki kıymayı dondurucuya kaldırmazdan önce porsiyonlara bölmektir.

Kıyma evde,  yemek ve köfte yapımında kullanılır. Kıymalı yemek yaparken en fazla, 150 gr. ile 250 gr. ağırlığında kıyma kullanırız. Köfte yapacaksak 1/2 kg. veya 1 kg. kıyma kullanırız. Kasaptan veya marketten aldığımız, yarım kilo veya bir kilo kıymayı doğrudan dondurucuya koyarsak; kıyma donduğunda, çözdürme işi bizler için sorundur. Bu sorunu halletmenin pratik çözümü, kıymayı 150-200-250 gr. lık (resimde görüldüğü gibi) porsiyonlar halinde saklamaktır.

Bu şekilde donmuş kıymayı çözdürmek gayet kolaydır. Hem de, bütün yemeklerinizi porsiyon halinde donmuş kıymayla yapmak kolaydır. 250 gr. iki paket kıymayı dondurucudan çıkardığınız zaman, 1/2 kg. ızgara köftenizi yapabilirsiniz. Küçük paketler halindeki kıyma kendi halinde, dondurucudan çıkar çıkmaz çözülmeye başlar. Zamanınız varsa, buzdolabında çözdürürsünüz. Değilse, mikrodalga fırında veya klasik fırınınızın eritme fonksiyonu varsa, orada dakikalar içinde çözdürürsünüz.
mutfakbilgileri©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır