sulu sütlaç nasıl koyulaşır


Sulu sütlaç nasıl koyulaşır veya koyu sütlaç nasıl açılır? Bazen insanın elinde olmayan nedenlerden dolayı, yapılan sütlaçın kıvamı tutmayabilir. Hata, bu sorunların arasına sütlaçta şeker dengesini de koyabiliriz. Sütlaç'ınız çok şekerli ya da şekeri yeterli olmamış olabilir. Bu ve benzer sorunlarla sütlaç yaparken karşılaşmanız mümkün. Sütlacınızı kaselere boşaltmış ve soğutmuş olsanız dahi, sütlaçta karşılaşılan bütün olumsuzluklar sonradan giderilebilir.

Sütlaç sorunlarını gidermeniz için, tencere içerisine (sorun'un çeşitine göre) yeterli miktarda süt koyun ve kaselerdeki sütlacı ilave edin karıştırın. Ardından tencereyi karıştırarak kaynatın. Bu aşamada önemli olan; sütlacın içerisindeki pirinçlerin homojen olarak, tamamen dağılmış olması gerekir. Sonrasında, sütlacınız koyu ise süt ilave edin. Sulu ise, nişasta ilave edin. Şekeri fazla ise, süt ilave edin. Şekeri az ise, şeker ilave edin. Ardından tencereyi kaynatın, sütlaç kıvama geldiğinde kaselere boşaltın.
mutfakbilgileri©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir