ev yoğurdu neden sulanır


Ev yoğurdu neden sulanır? Uygun şekilde mayalanmış sütle yapılan yoğurt tenceresinden bir kaşık yoğurt alırsanız, yoğurdun boşluğunda su birikir, bu normaldir. Eğer, evde yapılan yoğurt gereğinden fazla su bırakıyorsa, işte bunun birkaç nedeni var. İlk nedeni, sütü yoğurtla mayalarken yeter miktarda maya kullanılmamıştır. Deneyimimle sabittir, bir kilo süt için iki kaşık yoğurt kullanmalısınız. Normal doldurulmuş iki kaşık yoğurt, 50 gram gelir. Tepelice doldurulmuş tek kaşık yoğurtta 50 gram gelir.

Yoğurdun sulanması için ikinci neden ise, sütün gerekli ısıda mayalanmadığıdır. Normalde kaynamış süt 40-45 derece arasında yoğurt mayası ile mayalanır. Sütü mayalarken bu ısı derecelerine uymazsanız yoğurdunuz fazlasıyla sulanır. Üçüncü neden ise, sütü mayaladıktan sonra "taze sütlerde" 3 ila 4 saat içerisinde maya tutar ve sütünüz tutmuş ise; sütün üzerindeki örtüyü kaldırmanız gerekir. Eğer bu sürelere uymazsanız yoğurdunuz yine sulanır. Birde iyice tutmamış yoğurdu sallarsanız yoğurdunuz yine sulanır.
seramutfak©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir