donmuş tahin nasıl açılır



Donmuş tahin nasıl açılır? Resimde göründüğü gibi, tahin uzun süre aynı konumda bekletilirse donar. Yani, tahinin ana maddesi olan susam yağından ayrılır. Ezilmiş susam kavanozun tabanında tortu olarak kalır ve hafif olan susam yağı üstte birikir. Donmuş tahinin kullanılması için karıştırılması gerekir.


Donmuş tahinin açılması için bir çok yöntem mevcut olsa da, tahinin ilk haline (homojen yapıya) döndürürmek oldukça zordur. Bu konun en pratik çözümü; tahini kapağının üzerine oturtup bir gece boyu bekletip sabah kavonozu çalkalayıp tekrar düz konumda (kapak üstte olacak şekilde) bekletmektir. Bu yöntemle tahininiz homojen bir şekilde karışır.
seramutfak©

Bu blogdaki popüler yayınlar

pilava ne kadar yağ konur

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir