yaban mersini mutfakta nasıl kullanılır

Yaban mersini mutfakta nasıl kullanılır? Diyetisyenlerin insan sağlı açısından yararlarını saya saya bitiremedikleri bir bitki, yaban mersini. Oldukça lezzetli yenilebilir meyvesi ile yaban mersini, resim de kurutulmuş halini görmektesiniz. En ilginç yanı ise, gözlere çok iyi gelmesidir. Tarihte yaşanılan kimi olayların kanıt olarak gösterilerek anlatılmasıyle, göz rahatsızlıklarına çok iyi geldiği bilgisi paylaşılmaktadır.
Net aleminde yaban mersini ile ilgili fazlasıyle bilgiye ulaşmanız mümkün. Yaban mersini taze meyve olarak tüketildiği gibi, mutfaklarımızda meyve salatasında, ekmek, çörek, pasta, kek, reçel, marmelat, şurup, puding yapımında, doğrudan ya da katkı malzeme olarak kullanılır. Endüstride ise; ilaç, süt ürünleri, reçel, marmelat ve konserve sanayinde kullanılır.
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir