ketıl (kettle) nedir, ne işe yarar?


Ketıl (kettle) nedir, ne işe yarar? Ketıl su ısıtıcısı: İşi su kaynatmak olan ketıl, mutfak aletlerimizden en gözde olanıdır. Piyasada renk ve model olarak birbirlerinden farklı olsa da temel özellikleri aynıdır. Su ısıtırlar ve otomatik çalışırlar. Sanıyorum fazla kullanmaktan olacak, her yıl bir ketılı çöpe atarım. Arızası ise, aleti besleyen elektrik akımının kontak yaptığı mekanizmadır. Fazla enerji çekmekten, uçlardan birinin erimesi yüzünden, alet devre dışı kalır. Ve tamiri de yoktur. O yüzden her yıl ben de ketılımı yenilerim.

Resimde görünen su ısıtıcısı en son modeldir ve şu an da piyasada fazlasıyle mevcuttur. Üretici firmalar aletin en fazla arıza yapan mekanizma kısmına çözüm bulmuşlar ve bu modelini geliştirmişler, bu kesin. Fakat, aletin başka bir mekanizması (açma kapama) düğmesi arıza yapmaya oldukça hassas. Ve alet açma kapama düğmesinden arıza yaparsa, otomatik su ısıtma özelliği devre dışı kalıyor. Aleti aldığım tarihin ikinci günü, açma kapama düğmesinden arıza yaptı. Aletin sözünü ettiğim arızasını alet değil, biz kullanıcılar yapıyoruz.

Bu model ketıl kullanıcılarına tavsiyem, alet su kaynatıp durduktan sonra en az 1 ila 2 Dakika geçmedikten sonra aleti çalıştrmayın. Çünkü aletin otomatik mekanizması ancak bu sürede kendini açıyor. Yani, alet suyu kaynattıktan sonra 1-2 Dakika kendini kilitliyor. Siz de benim gibi kahvem sıcak olsun diye zamansız aleti açmaya çalışırsanız aleti kesin bozacaksınız. Tavsiyemi gözardı etmeyin.
serasera©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir