yer fıstıklı şam tatlısı irmikli undan yapılır


Şam tatlısı nedir, nasıl yapılır? Yyer fıstıklı şam tatlısı irmikli undan yapılır. Şimdilerde pek rastlanmasada, çocukluğumda sokak satıcılarının arabalarında daha sık görülürdü. Nefis bu çeker, kimi zaman aklıma düştüğünde (olsada yesem) dediğim anlarda bu tatlı peşinde çok koşmuşumdur. Bir zamanlar mahalle aralarında bağıra çağıra dolaşan bu tatlı'ya şimdi denk gelmek mümkün değildir.

Şam tatlısı: Un, irmik, yoğurt ve karbonatla yapılan şerbetli tatlı çeşitidir. Bu tatlının internette çok tarifi var. Fakat verilen tariflerle yapılan tatlıların hiç biri, bu tatlının ne görüntüsünü, ne tadını ve ne de kokusunu verebilir. Zaten bu tatlının tarifini imalatçısı net'e yazmaz ve yalvarsanızda vermez.

Yine benzer özelliklere sahip başka bir tatlı da halka tatlısıdır. Rastladığınız tariflerin hiç biri o çıtır halka tatlısının gerçek tarifi değildir. Yani, görüntü var ses yok. Sadece tarifler halka tatlısının görüntüsünü verir, görüntüsüne bir şey diyemem. Oysa ki, o tatlıyı şerbete attıktan sonra çıtırlığı en az 10-12 saat veya daha fazla devam edebilmeli.

Bu iki tatlı üzerine çok çalıştım çok.. Şam Tatlısı tarifimi yayınladım. Halka Tatlısı tarifimi bir gün kısmetse blogumda yayınlayacağım "nitekim yayınladım" buda benim hünerim ne diyeyim..
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir