Evde Ekmek Nasıl Saklanır


Evde ekmek nasıl saklanır: Ekmek saklanır mı? Evet, ekmek saklanır. Ev hali bu, günün hangi saatinde lazım olabileceği hesaba katılmaz ekmeğin. O yüzden, bir kaç ekmeğin saklanmasında yarar var. İhtiyacımız ölçüsünde günlük tüketim için aldığımız ekmekler, uzun süre tazeliğini koruyamazlar. Fazla söze gerek yok.

Ekmekler dondurucuda saklanır. Saklamak istediğiniz ekmekler plastik poşet içerisine konularak ağızı bağlanır ve dondurucuya kaldırılır. Ekmeğinizi hangi halde sakladıysanız, dondurucudan çıkardığınızda aynı durumla karşılaşırsınız. Bayat ekmeği bayat, taze ekmeği taze olarak alırsınız dondurucunuzdan.

Tabi ki sıcak ekmek dondurucuda saklanmaz. Sıcak ekmek soğutulduktan sonra poşetlenir ve saklanır. Dondurucuda ekmek saklama süresi 4 ila 6 Aydır. Dondurucudan çıkarıldıktan sonra çözülme süresi, oda sıcaklığında 2 ila 3 Saat arasındadır. Fırın içerisinde çözülme süresi 200°C 4 ila 5 Dakika arasındadır. Kendim acil durumlara tedbir olarak dondurucuda ekmeklerimi saklarım. Çoğu zaman çevremdekiler bu yüzden, nasıl akıllı bir insan olduğumu söylerler, bu sözlerden çok büyük keyif alırım. Öyle..
serasera©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir