bütün tavuk haşlama


Bütün tavuk haşlama tencerede veya düdüklü tencerede yapılır. Zaman kayıbı açısından, tavuğu düdüklüde haşlamak en kestirme yoldur. Tavuk haşlama, en basit ve kolay tavuk yemeği yapma işidir. Fakat, bu basit işi düdüklü tencerede doğru yapanların çokluğuna inanmam. Tencerede tavuk haşlama, düdüklüye göre daha da kolaydır. Tavuğun pişip pişmediğini her an denetleyebilirsiniz. Düdüklü tencerede böyle bir şans yok. Yalnız düdüklünün şöyle kolaylığı var, önceden tavuğu kaç dakikada pişireceğini bilirsen işin şansa kalmaz.

Kümes hayvanları fırında, tencerede, düdüklü tencerede ağırlıklarına göre pişirilir. Markette satılan tavukların ağırlıkları sabit değildir. Her seferinde farklı ağırlıktaki tavuğa rastlayabilirsiniz. Tavukların ağırlıkları farklı olduğundan, her tavuk ağırlığına uygun sürede pişirilmelidir. Bu süreleri bilirseniz, düdüklü tencerede tavuk haşlama işiniz kolaylaşır. Bu SİTE konuyla ilgili çalışma yapmış, oldukça yararlı. Oradan tavuk ağırlıklarına göre, tavuğunuzu düdüklü tencerede rahatlıkla pişirebilirsiniz.