hellim peyniri nedir, nasıl tüketilir

Hellim peyniri nedir, nasıl tüketilir? Hellim peyniri, Kıbrıs'a özgü bir salamura beyaz peynir çeşitidir. Koyun, keçi ve inek sütü kullanılarak yapılır. Peynirin tat, aroma ve lezzeti süt'ün çeşitine göre değişir. Tercih edilen süt koyun sütüdür, keçi ve inek sütü sonradan gelir. Helim peyniri çorbalarda, yemeklerde, makarna ve böreklerin yapımında katkı malzeme olarak kullanılır. Peynir kızartıldığı vakit kolay erimez. O nedenle tereyağı içerisinde kızartılarak, yağ kulanılmadan teflon tava'da tavası veya ızgara'da ızgarası yapılarak tüketilir.
Sade makarna üzerine rendesinin, az nane ile karıştırılarak yenmesine doyum olmaz. Orta sertlikte, az tuzlu ve hafif uzayan bu peynir, Mersin ve Silifke yöresinde de üretilmektedir. Yaklaşık 250-300 gramlık ölçülerde ambalajlı olarak piyasa'ya sunulur ve + 4 Derecede buzdolaplarında muhafaza edilir.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

pilava ne kadar yağ konur

yanık sütten ne yapılır

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir