yemeklerde zeytinyağı tereyağı doğru seçim

Yemek hazırlarken çoğunlukla zeytinyağı kullanırım. Bazı et yemeklerinde ve pilavlarda zeytinyağı ile tereyağını karıştırır kullanırım. Pirinç pilavı yaparken doğrudan tereyağı kulanılırsa, pirinçler kavurulurken tereyağı fazla ısıdan yanacağı için, içerisine sıvı yağı ilave ederim. Bulgur pilavlarında doğrudan tereyağı kullanırım. Her ne kadar zeytinyağı kullanıyor olsamda, ara da bir diğer bitkisel sıvı yağları kullanırım. Mısır özü, ayçiçek yağı ve benzeri yağları kullanırım. Kızartmalarımda doğrudan ayçiçeği yağı kullanırım. Margarin tabir edilen katı yağları sadece bazı tatlı çeşitlerinde ve kurabiye yaparken kullanırım.
Margarinlerin insan sağlığına zararlı olduğunu düşünüyorum. Zeytinyağı yemekte ve salatalarda kullanılmak üzere iki çeşiti vardır. Sızma zeytinyağı ve riviera zeytinyağı bu çeşitlerin adlarıdır. Sızma zeytinyağı, doğal zeytinyağları içinde en makbul olanıdır. Kokusu ve tadı çok güzeldir. Asit oranı %1'in altındadır. Soğuk mezelerde, salatalarda çiğ olarak ve her yemekte kullanılır. Riviera zeytinyağı ise, rafine ve doğal zeytinyağlarının belli oranlarda karışımından elde edilir. Bu zeytinyağının asit oranı en fazla %1'dir. Riviera tipi zeytinyağı tüm yemek çeşitlerinde kullanılır.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/