beyaz lahana dondurucuda nasıl saklanır

Beyaz lahana dondurucuda nasıl saklanır? Ülkemizde üretilen lahana çeşitleri beyaz lahana, kara lahana, kırmızı lahana ve son yıllarda üretilen brüksel lahanasıdır. Daha çok beyaz lahana üretimi yaygındır. Halk arasında kelem adı ile de anılan beyaz lahana, daha çok kış sebzesidir. Mutfaklarımızda beyaz lahana ile hazırlanan yemeklerin başında çorbası, etli etsiz dolması, etli etsiz hazırlanan kapuska yemeği, böreği, salatası ve turşusu gelir. Beyaz lahana beslenmemiz açısından gıdalarımız arasında çok büyük öneme sahip bir besindir. İçerdiği vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. Beyaz lahana bir antitoksidan gıda oluşu nedeniyle, tüketilmesiyle sağlığımızın korunmasına büyük katkısı vardır. 

Ayrıca lahananın vucutta ki yağı yakıcı özelliği sayesinde, diyet uzmanlarınca fazla kiloların atılması için beyaz lahana çorbası önerilmektedir. Lahana, gıdaların saklama koşularına uyularak, derin dondurucu da saklanabilmektedir. Kendim yaz mevsimi için, 600 gr. paketler haline, her yıl 2 paket derin dondurucu da muhafaza ederim. Lahanayı doğrar tencere de kaynayan su içerisinde 2 Dakika şok haşlama yaparım ve süzgeçe alır, soğuk sudan geçiririm. Lahana soğuduktan sonra, plastik torba ile ambalajlar dondurucu'ya kaldırırm.
Yaz mevsimi içerisinde tüketirim. Beyaz lahana da kolestrol yoktur. Besin değeri olarak lahana da protein, karbonhidrat, A, B, C, E, K vitaminleri, Beta-Karoten maddesi, kalsiyum, demir, magnezyum, fosfor, potasyum, sodyum, çinko, bakır, manganez ve selenyum mineralleri bulunur. Beyaz lahana beslenmemiz için gerekli ve değerli bir besindir.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur