kokteyl şurubu nasıl kullanılır


Konsantre bir ürün olarak üretilip, 700 ml. Cam şişelerde ambalajlanıp satışa sunulan kokteyl şurupları mutfaklarımızda kullanılmaktadır. Örneğin; Fındık aromalı kokteyl şurubu, kulanıldığı yerlerde aroması ve lezzeti ile fındık tadındadır. Yani, fındıklı bir kurabiye hazırlarken hamuru içerisine fındık yerine fındık aromalı şurup ilave edilirse, kurabiyeniz misler gibi fındık kokar. Ayrıca, kurabiyenizde fındık tadını da hissedersiniz. Diğer kokteyl şuruplarında olduğu gibi, 1/8 Oranında su ile karıştırılarak şurup olarak içilebilir.
Ayrıca çeşitli kokteyl hazırlamada, kek, kurabiye, pasta yapımında, kahvelerde, yenilebilir buzlarda 'Ice-slush' larda, krem şantilerde, yoğurtlarda, pudinglerde ve likör yapımında kullanılır. Kokteyl şurubu üretim tarihinden itibaren, direkt güneş ışığı ve nemli ortamlarda bırakılmadan, 20-22 derece oda sıcaklığında 5 yıllık raf ömrüne sahiptir.

Bazı ürün çeşitleri şunlardır: Beyaz Çikolata, Bahçe Nanesi, Frambuaz, Frenk Üzümü, Hindistan Cevizi, Kahve, Karamel, Karpuz, Kayısı Çekirdeği, Mango, Kivi, Kavun, Kayısı, Acıbadem, Çikolata, Ananas ve Kestane aromalı çeşitlerdir. Mutfaklarımızda her çeşitinden bulundurmamız mümkün olmasa da beğenilen bir veya iki çeşitini bulundurmak, kullandığımız yerlerde oldukça fayda sağlayacaktır.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir