en kolay soğanın suyu nasıl çıkar?

En kolay soğanın suyu nasıl çıkar? Mutfak rendesi, meyve ve sebzeleri dilimleyen ya da püre haline getiren, küçük mutfak aletleridir. Rendeler sert plastik, cam ve paslanmaz metal malzemeler kullanılarak imal edilirler. Piyasa da satışa sunulan rendeler, renk ve model olarak her ne kadar birbirlerine göre farklılık gösterselerde yaptıkları iş aynıdır. Rendeler kullanım amaçlarına göre farklı büyüklükte rendeleme deliklerine sahiptir. Mutfaklarımızda yemek hazırlarken meyve, sebze, peynirlerin dilimlenmesi, narenciye kabuklarının ufalanması veya soğanın püre haline getirilerek suyunun çıkarılmasında, rendeler büyük yardımcımızdır.

Rendenin püre gözünde soğanın rendelenmesi


Soğan püresinin süzgeçte süzülmesi


Soğan püresinden ayrışmış soğan suyu

Rende ile Soğan Suyunun Çıkarılması:

Soğan soyulur ve bütün olarak rendenin püre yapma gözünde veya ince rendeleme gözünde rendelenir. Elde edilen rendelenmiş soğan tel süzgeçten geçirilir. Çıkan soğan suyu kullanılır, arta kalan soğan posası atılır.seramutfak©

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur

Aşurelik buğday ve yarma 'dövme' nedir