fileto ve soyma bıçağı çok gerekli

Mutfakta fileto ve soyma bıçağı çok gerekli. Mutfaklarda kulandığımız araç ve gereçler içerisinde, en fazla çeşitliliğe sahip bıçaklardır. Saplı klasik bıçakların yanında, elektrikle çalışanları da mevcuttur. Mutfaklarımızda yemek hazırlarken kullandığımız malzemelerin neredeyse herbiri için üretilen, özel amaçlı bıçakları vardır. Piyasada meyve, sebze, et, balık, ekmek kesimi için ayrı ayrı bıçaklar üretilmiş ve kullanıma sunulmuştur. Bıçakların set halinde onlarca çeşiti vardır.
Ayrıca her bıçağın kullanım amacına göre de bir ismi vardır. Resimde görünen meyve ve sebze soyma bıçağı ile fileto bıçağı, bıçak çeşitlerine sadece bir örnektir.

1. Soyma Bıçağı:
Resimde görünen beyaz saplı bıçak, meyve ve sebzeleri soymak ve oymak için tasarlanmıştır. Mutfaklarımızda olması gerekli olan bıçaklardan bir tanesidir ve oldukça kullanışlıdır. Meyve kabuklarının soyulması ve çekirdek yuvalarının çıkartılması, bu bıçak sayesinde oldukça pratiktir. Ayrıca, patlıcan, patates, domates ve benzeri sebzeleri soymak, domateslerin sap yerini çıkartmak, bıçak ucunun kavisi sayesinde kolay bir işlemdir.

2. Fileto Bıçağı:
Resimde görünen siyah saplı bıçak, balık ve kemiksiz etlerden fileto çıkartmak için kullanılır. Ayrıca, donmuş gıdaları kolaylıkla keser. Bu iki bıçak çeşiti, mutfaklarımızda olmazsa olmazlardan değildir. Bu iki bıçağın görevini diğer bıçaklarda yerine getirebilir. Tek farkları, bu özel bıçakları kullanarak mutfaklarımızda zamandan kazanırız.
Mutfağınızda kolaylıklar dileği ile,
https://tatlar.blogspot.com/

Bu blogdaki popüler yayınlar

ekşi yoğurt mayasından tatlı yoğurt

donmuş taze fasulye kokusu nasıl giderilir

yanık sütten ne yapılır

pilava ne kadar yağ konur